Αρχική Αεροσκάφη Προόρισμοι Δρομολόγια Νέα Επικοινωνία


© 2019 - 2021 Ydroplana.gr - All Rights Reserved

SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER


Η Harbour Air και η magniX ανακοινώνουν την πρώτη επιτυχημένη πτήση ηλεκτρικού υδροπλάνου στον κόσμο

11-12-2019

Η Harbour Air, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία υδροπλάνων της Βόρειας Αμερικής και η magniX, η εταιρεία που τροφοδοτεί την επανάσταση της ηλεκτροκίνισης στην  αεροπορία, ανακοίνωσαν στις 10 Δεκεμβρίου την πρώτη επιτυχημένη πτήση παγκοσμίως ενός εμπορικού αεροσκάφους. Η επιτυχημένη πτήση του ePlane, έξι επιβατών DHC-2 de Havilland Beaver (C-FJOS),  με ενσωματωμένο ηλεκτρικό σύστημα πρόωθησης magni500 απόδοσης 750 ίππων (560 kW), πραγματοποιήθηκε στον ποταμό Fraser στο σταθμό Harbor Air Seaplanes στο υδατοδρόμιο Richmond (YVR South) σήμερα το πρωί. Το υδροπλάνο δοκιμάστηκε από τον CEO της Harbor Air και ιδρυτή της Greg McDougall. Αυτή η ιστορική πτήση σηματοδοτεί την έναρξη μιάς τρίτης εποχής στην αεροπορία - την ηλεκτρική εποχή.


Νωρίτερα φέτος, η Harbor Air ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την magniX και την πρόθεση της εταιρείας να κατασκευάσει τον πρώτο στόλο πλήρους ηλεκτρικού εμπορικού υδροπλάνου στον κόσμο. Το magni500, το οποίο παρουσιάστηκε στο Air Show του Παρισιού τον Ιούνιο του 2019, είναι ένα ηλεκτρικό σύστημα προώθησης υψηλής πυκνότητας που παρέχει ένα οικολογικό και ταυτόχρονα αποτελεσματικό τρόπο για να τροφοδοτεί τα αεροσκάφη. Σήμερα το σχέδιο αυτό έγινε πραγματικότητα.


Η magniX και η Harbor Air θα ξεκινήσουν τώρα τη διαδικασία πιστοποίησης και έγκρισης για το σύστημα πρόωθησης και τροποποίησης των αεροσκαφών. Μόλις ολοκληρωθεί η πιστοποίηση, το υπόλοιπο του στόλου μπορεί να τροποποιήθει με την τεχνολογία ηλεκτρικής πρόωσης της magniX.