Αρχική Αεροσκάφη Προόρισμοι Δρομολόγια Νέα Επικοινωνία


© 2019 - 2021 Ydroplana.gr - All Rights Reserved

SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER


Υδροπλάνα - Ydroplana.gr

Η Grecian Air Seaplanes ξεκινά πτήσεις τον Σεπτέμβριο

19-04-2021

Μετά από χρόνια γραφειοκρατικών καθυστερήσεων, η Grecian Air Seaplanes θα ξεκινήσει πτήσεις από υδατοδρόμια στο Ιόνιο, συνδέοντας τα νησιά με την ηπειρωτική χώρα.


Η Grecian Air Seaplanes ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει πτήσεις με υδροπλάνα συνδέοντας τα νησιά με την ηπειρωτική χώρα μετά την αδειοδότηση των πρώτων υδατοδρομίων ύστερα από χρόνια γραφειοκρατικών καθυστερήσεων.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει πτήσεις με τρία υδροπλάνα 19-θέσεων από υδατοδρόμια του Ιονίου στη Δυτική Ελλάδα και να αναπτύξει σταδιακά ολον τον στόλο των αεροσκαφών της.

Με γεωγραφία όμοια με εκείνη της Πολυνησίας και 16.000 χιλιόμετρα ακτογραμμής, η Ελλάδα αποτελεί τον ιδανικό τόπο για παροχή πτήσεων με υδροπλάνα. Οι αερομεταφορείς θα διευκολύνουν την πρόσβαση σε πολλά τουριστικά θέρετρα και νησιά με αραιή σύνδεση, γεγονός που θα μπορούσε να δώσει ώθηση στην τουριστική βιομηχανία της χώρας.

Η Grecian Air Seaplanes δήλωσε ότι οι πτήσεις της θα γεμίσουν ένα κενό, συμβάλλοντας στη σύνδεση των νησιών μεταξύ τους και με την ηπειρωτική χώρα από αέρος. Το επιχειρηματικό της σχέδιο βασίζεται σε ένα μεικτό στόλο ιδιόκτητων και μισθωμένων αεροσκαφών καθώς το κόστος ενός υδροπλάνου κυμαίνεται γύρω στα 7 εκατ. δολάρια.

Η εταιρεία δήλωσε ότι σχεδιάζει να αναπτύξει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες καθώς όλο και περισσότερα είναι τα υδατοδρόμια που λαμβάνουν άδεια λειτουργίας στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τις Σποράδες και τα Δωδεκάνησα και σε άλλες περιοχές του Βόρειου Αιγαίου.

Η Grecian Air Seaplanes ανακοίνωσε ότι ένας από τους μετόχους της είναι ο πρόεδρος της εταιρείας Greek Water Airports, που εξειδικεύεται στον σχεδιασμό, την κατασκευή και την αδειοδότηση υδατοδρομίων καθώς και η AXIONAIR.

Τα υδροπλάνα θα προστεθούν σε άλλα μέσα μεταφοράς, όπως τα φέρι μποτ και τα αεριωθούμενα επιβατηγά αεροσκάφη και μπορούν επίσης να παρέχουν ναυλωμένες πτήσεις, ιατρικές μεταφορές και μεταφορές εμπορευμάτων.