Αρχική Αεροσκάφη Προόρισμοι Δρομολόγια Νέα Επικοινωνία


© 2019 - 2021 Ydroplana.gr - All Rights Reserved

SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER


Υδροπλάνα - Ydroplana.gr

Η Hellenic Seaplanes συμμετέχει στην τουριστική καμπάνια “All you want is Greece”

18-04-2021Η Hellenic Seaplanes συμμετέχει στην καμπάνια προώθησης του ελληνικού τουρισμού “All you want is Greece” που έχει στόχο να προσελκύσει παραθεριστές από όλον τον κόσμο κατά τη διάρκεια της φετινής θερινής σεζόν.

Στις αρχές της εβδομάδας, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της εταιρείας Hellenic Seaplanes και τον διευθύνοντα σύμβουλο Νικόλαο Χαραλάμπους και συζήτησαν τη σημασία του δικτύου πλωτών οδών στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.

Σύμφωνα με τον Θεοχάρη, «η ανάπτυξη ενός δικτύου πλωτών οδών αποτελεί ένα σημαντικό έργο και με την έναρξη των πτήσεων, τα υδροπλάνα θα δημιουργήσουν νέα τουριστικά προϊόντα καθώς και νέες θέσεις εργασίας στα νησιά και τις απομακρυσμένες περιοχές. Το υπουργείο υποστηρίζει τις επενδυτικές πρωτοβουλίες που προωθούν την Ελλάδα, δημιουργούν υποδομές για τις εθνικές μεταφορές και παρέχουν λύσεις για τη σύνδεση των παράκτιων περιοχών της χώρας μας».

Από την πλευρά του, ο Χαραλάμπους παρουσίασε τα σχέδια της εταιρείας για την ανάπτυξη των πλωτών οδών της χώρας σε συνεργασία με τους δήμους, τα λιμάνια, και τα ξενοδοχεία.

«Θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε και να αξιοποιούμε όσα έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα. Με τη συνδρομή της κυβέρνησης, η Ελλάδα θα αναπτύξει σύντομα το μεγαλύτερο δίκτυο πλωτών οδών στην Ευρώπη και στον κόσμο. Η λειτουργία των υδροπλάνων θα συμβάλει στην ανάπτυξη των τοπικών νησιωτικών οικονομιών, θα αναβαθμίσει το τουριστικό τους προϊόν και θα βελτιώσει την ποιότητα της ζωής των κατοίκων».

«Τα υδροπλάνα ζεσταίνουν τις μηχανές τους και θα είναι σε θέση να μεταφέρουν τους επιβάτες τους με αξιοπιστία, συντομία, και πάνω απ’ όλα με ασφάλεια σε πολλές περιοχές, φιλοδοξώντας να ενώσουν με αυτόν τον τρόπο την Ελλάδα. Από αυτήν την άποψη, το σύνθημα της Hellenic Seaplanes «Συνδέοντας την Ελλάδα» (“Connecting Greece”) συνάδει με το σύνθημα “All you want is Greece” και είμαστε αισιόδοξοι ότι όλα θα εξελιχθούν θετικά» δήλωσε κλείνοντας ο Κ. Χαραλάμπους.


Ένα ακόμα υδροπλάνο ανακοινώθηκε με προορισμό την Κασσάνδρα της Χαλκιδικής στην Ελλάδα

Η εταιρεία Med Sea Health Α.Ε. (Med Sea Health S.A.), ιδιοκτήτρια εταιρεία του ιαματικού θέρετρου Miraggio Thermal Spa Resort, ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι έχει λάβει κανονιστική έγκριση για τη λειτουργία χώρου προσγείωσης και απογείωσης υδροπλάνων στην τοποθεσία Κάνιστρο, στο δυτικότερο ακρωτήριο βόρεια του νομού της Χαλκιδικής.

Το ιαματικό θέρετρο ανακοίνωσε ότι η Hellenic Seaplanes επιλέχθηκε ως ανάδοχος εταιρεία για το έργο. Σύμφωνα με το θέρετρο, η συγκεκριμένη υπεράκτια τοποθεσία θα επιτρέπει έως και έξι προσγειώσεις και απογειώσεις την ημέρα, ανά μεταφορέα, και από άλλες πλωτές οδούς και συμβατικά χερσαία αεροδρόμια. Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από την πρόσφατη δρομολόγηση προσπαθειών για να ξεκινήσει επιτέλους η δημιουργία και η λειτουργία διαδρομών με υδροπλάνα γύρω από την παράκτια ηπειρωτική χώρα της Ελλάδας, τα νησιά που δεν διαθέτουν αεροδρόμια, ακόμα και τις λίμνες, προοπτική που αποτελεί προτεραιότητα για την Ελλάδα τις δυο τελευταίες δεκαετίες – χωρίς, ωστόσο, να έχει εγκαινιαστεί μέχρι τώρα καμία εμπορική διαδρομή.

Στόχος της κυβέρνησης αυτήν τη στιγμή είναι να δημιουργηθούν κοντά στα 150 υδατοδρόμια που να βοηθήσουν την Ελλάδα, ως φιλική προς τον τουρισμό χώρα, μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, γεγονός που, αν επιτευχθεί, θα αποτελέσει το μεγαλύτερο τέτοιο δίκτυο στην Ελλάδα.