Αρχική Αεροσκάφη Προόρισμοι Δρομολόγια Νέα Επικοινωνία


© 2019 - 2024 Ydroplana.gr - All Rights Reserved

SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER


Υδροπλάνα - Ydroplana.gr

Σχεδιάζεται καλοκαιρινή περιπέτεια σε κάποιο Ελληνικό νησί; Φέτος το καλοκαίρι με τα υδροπλάνα όλα θα είναι πολύ πιο εύκολα.

15-01-2020

Μπορεί σύντομα να είναι πιο εύκολο από ποτέ να σχεδιάσετε την τέλεια ελληνική περιπέτεια στα νησιά, ειδικά εάν διαθέτετε λίγο χρόνο για το ταξίδι σας και δεν θέλτε να μπλεχτείτε με τα καράβια ή απλά σας ενθουσιάζει η ιδέα να προσγειωθείτε σε ένα μικρό αεροδρόμιο στη μέση της γαλάζιας θάλασσας.


Οι πρώτες εμπορικές πτήσεις με υδροπλάνο στην Ελλάδα χρονολογούνται από το 1926, όταν η Αθήνα αποτελούσε στάση στο συναρπαστικό ταξίδι 10 ωρών από το Μπρίντεζι της Ιταλίας στην Κωνσταντινούπολη (και αργότερα στη Ρόδο). Οι πτήσεις υδροπλάνων δεν επανεμφανίστηκαν μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, με εξαίρεση τη σύντομη περίοδο μια ατυχούς προσπάθειας μεταξύ του 2004 και του 2008. Η προσπάθεια σταμάτησε ξανά - μετά από περίπου 15.000 πτήσεις και 180.000 επιβάτες - λόγω ανεπαρκούς υποδομής, επενδύσεων και σχεδιασμού, σε συνδυασμό με την επικείμενη οικονομική κρίση της εποχής.


Ωστόσο, οι τοπικές κοινότητες και η τουριστική βιομηχανία δεν άφησαν να πεθάνει το όραμα μιας νέας, πρακτικής, ευρείας κλίμακας και σχετικά οικονομικής μορφής μεταφοράς και μετά από πολλή προσπάθεια και συζήτηση, έφτασε τελικά η ώρα να επιστρέψουν τα υδροπλάνα στους Ελληνικόυς ουρανούς και τις θάλασσες.


Το περασμένο φθινόπωρο, το σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών έγινε νόμος και οι πτήσεις αναμένεται να αρχίσουν μόλις αντιμετωπιστεί η γνωστή ελληνική γραφειοκρατία και οι αυστηροί περιβαλλοντικοί κανονισμοί. Όλοι ελπίζουν ότι αυτό θα συμβεί εντός της προσεχούς τουριστικής περιόδου (καλοκαίρι 2020).


«Η λειτουργία των υδροπλάνων όχι μόνο θα ενισχύσει τα ταξίδια και τον τουρισμό αλλά θα παράσχει επίσης ζωτικές υπηρεσίες μεταφοράς καθώς και ιατρική και υλικοτεχνική υποστήριξη σε πολλές απομονωμένες ελληνικές κοινότητες», λέει ο Αναστάσιος Γκόβας, Διευθύνων Σύμβουλος των Ελληνικών Υδατοδρομίων, μια από τις δύο εταιρείες που συμμετέχουν στο έργο.


Υποστηριζόμενα από ξένους επενδυτές, τα σχέδιά περιλαμβάνουν την κατασκευή και λειτουργία τουλάχιστον 100 υδατοδρομίων σε πολλά από τα νησιά, τα λιμάνια της ηπειρωτικής χώρας και ακόμη και τις λίμνες, συνδέοντας πολλούς δημοφιλείς, απομακρυσμένους και απρόσιτους προορισμούς.


Η Hellenic Seaplanes, ο άλλος υποψήφιος φορέας εκμετάλλευσης, παρουσίασε πρόσφατα τη βραβευμένη αρχιτεκτονική σχεδίαση για τη μητροπολιτική βάση αξίας 25 εκατομμυρίων ευρώ - τη μεγαλύτερη στη Μεσόγειο - που θα κατασκευαστεί στο λιμάνι της Ελευσίνας, 20χλμ από το κέντρο της Αθήνας.


Η ιστοσελίδα https://www.ydroplana.gr που θα παρέχει online κρατήσεις εισιτηρίων για τα υδροπλάνα είναι έτοιμη και ανεμένται να ξεκινήσει – στην αρχή δομιμαστικά – το νέο σύστημα κρατήσεων της εντος του Μαρτίου 2020, ενω στην συνέχεια και με την ταυτόχρονη έναρξη επισήμως των πτήσεων της καλοκαίρινης περιόδου να μπεί σε πλήρη λειτουργία και να δώσει ώθηση στο νέο επιχεριρηματικό πλάνο των υδροπλάνων στην Ελλάδα.